För judokas

För judokas

 

Artighet - Mod - Ärlighet - Ära - Ödmjukhet - Respekt - Självkontroll - Vänskap

Kalendarium vårterminen 2019

Här är de tävlingar och events vi kommer vara på under terminen. Om det finns någon som vill åka på eventen nedan kommer vi att åka. Undantaget är events markerade med ? där vi vill undersöka intresset innan vi bestämmer om vi ska vara med eller inte. Lägg in relevanta datum i kalendern!

 

Nytt från förra terminen är att vi delat in oss i olika intressegrupper för att förbättra träningen. Vi tror att vi på detta sätt kan höja kvalitén på träningen eftersom att vi vet vad era barn/ungdomar vill.

 

Kalendarium för vårterminen 2019 publiceras här när vårens träningen kommit igång.

 

Gradering

Inom Judo har man bälten som visar hur långt man kommit i sin utveckling. Vi följer svenska judoförbundets kunskapskrav för olika bälten. För de lägre graderna har man oftast tillräcklig kunskap om man deltagit på tillräckligt många träningar och tävlingar, medan det för de högre graderna ställs hårdare krav på kunskap.

 

Inom Sandby judo är det tränaren som bestämmer när det är dags att gradera (visa upp kunskap för att få ett högre bälte). Behörig tränare kontrollerar kunskaperna, antingen på ordinarie träning eller på speciella graderingstillfällen. När man blivit godkänd får man sitt nya bälte. Bälten kostar 100 kr och faktureras av klubben.

 

Barnbälten används till och med de år judokan fyller 14 år.

Judopass

Ett Judopass har man för att kunna identifiera sig vid tävlingar och spara sina bevis på vilka olika grader man klarat och mycket mer. När man gradar till gult bälte är det dags att skaffa ett judopass.

Till judopasset behövs två passfoton (skolfoton eller liknande går också bra). Det ena sätts i judopasset och det andra på en kopia som sparas för dokumentation. Kostnaden för ett judopass är 150kr och kan beställas från klubbens shop.

Läger och tävlingar

Varje år kan man som judoka delta i flera läger och tävlingar - om man vill.

Din tränare kan berätta vad som är på gång just nu. Se också våra aktiviteter.

 

Rund den 20 april varje år är arrangerar Sandby Judo "Genarpskampen" där vi är värdar för två stora tävlingar. På lördagen är det Sydcupen (för de lite mer erfarna) på söndagen Skåneserien (för tävlingsnybörjare till och med orange bälte). Det brukar vara jättekul, både för föräldrar och barn. Här behöver vi i föreningen hjälpas åt med allt från lägga mattor, laga mat, stå i kiosken till att städa efteråt. Det brukar kunna generera lite pengar till klubben som vi kan använda till andra roliga aktiviteter.

 

Vi brukar också arrangera och åka på läger tillsammans flera gånger under året. Hör med din tränare vad som är på gång och kolla in våra aktiviteter.

 

Det finns olika tävlingar man kan delta i.

Pokaljakten - en "träningstävling" inom Griffin-klubbarna. Här kan alla vara med! Målet är att vi ska träna på att tävla, dömma och arrangera tävlingar.

Skåneserien - är den första större tävlingen du kan vara med på. Här tävlar man upp till och med 4 KYU. Det finns ca 4 tävlingar under ett år, utspritt i Skåne. Ofta brukar vi stå som värdar för den andra tävlingen under året. Målet med Skåneserien är också att vi tränar på att tävla och vågar prova något nytt i en tävnligssituation.

Sydcupen - är för dig som har orange bälte eller högre (från 4 KYU). Här deltar även internationella judokas.

Dispensansökan

Barnbälten

Vuxenbälten, elev

Vuxenbälten, mästare

Judoord

Några judoord som är bra för dig som utövare och/eller förälder att känna till.

Dojo

Träningslokalen

Gi

Träningsdräkt

Hajeme

Börja

Mate

Sluta

Rei

Hälsa/buga

KYU

Elevgrad

DAN

Mästargrad

Judons kodord

Artighet

Mod

Ärlighet

Ära

Ödmjukhet

Respekt

Självkontroll

Vänskap

Team Griffin

När du tränar och tävlar inom Sandby Judo tillhör du också Team Griffin. Team Griffin är ett samarbete mellan Sandby Judo, Söderskogs IF och Eslövs Budo för att skapa gemenskap mellan klubbarna. Som medlem i Team Griffin är du alltid välkommen på de andra klubbarnas träningar och på tävlingar sammarbetar vi så att vi blir ett större gäng och har roligare.

Så här knyter du ditt bälte

 

© 2017 Sandby Träningscenter. Lundavägen 2, 247 34 Södra Sandby. Alla rättigheter reserverade.

Swish, 123 512 47 97. Bankgiro, 653-4788. Organisationsnummer, 802453-8715.