För judokas

För judokas


Artighet - Mod - Ärlighet - Ära - Ödmjukhet - Respekt - Självkontroll - Vänskap

Kalendarium vårterminen 2019

Här är de tävlingar och events vi kommer vara på under terminen. Om det finns någon som vill åka på eventen nedan kommer vi att åka.


Nytt från förra terminen är att vi delat in oss i olika intressegrupper för att förbättra träningen. Vi tror att vi på detta sätt kan höja kvalitén på träningen eftersom att vi vet vad era barn/ungdomar vill.   


Kalendarium för vårterminen 2019

Tävlingar:

· 30/3 Helsingborg Open

· 31/3 Skåneserien i Helsingborg

· 13/4 Stockholm, Södra Judo Open

· 26-27/4 Skåneserien och Genarpsläger

· 19 maj Copenhagen Open

· 31 maj BudoNord (Lund)

· 2 juni Kids cup (Lund)


Att tävla i Judo handlar på barn och juniornivå inte främst om att att vinna utan om att få uppleva nya saker, lära sig mer judo, lära känna nya kompisar som också gillar judo och naturligtvis ha roligt tillsammans med alla judokompisar. Är du sugen på att tävla så prata med din tränare på nästa träning så att ni tillsamman kan komma överens om vilken tävling som passar just dig och din erfarenhetsnivå bäst.


För att få känna på lite lite tävlingsnerv fast i en lite mer bekant miljö kommer vi även denna termin ha våran pokaljakt där vi tränar på våra vanliga pass fast under lite mer tävlingslika former. Denna termin kommer dessa tillfällen att vara:

· 28:e Mars

· 25:e April

· 23:e Maj


För att förbereda oss inför tävlingar och för att träffa våra kompisar från andra klubben kommer vi precis som förra terminen att samträna och köra randori med dom andra skånska klubbarna i det vi kallar Skånerandori. Dessa träningar är planerade till:

· 9/3 S.Sandby

· 13/4 Trelleborg

· 4/5 Kristianstad


Utöver detta kommer vi naturligtvis fortsätter vår samordning med Genarpsgrupperna:

· 3 april åker Judo fortsättare till Genarp för att träna. Den 4/4 är Judo fortsättning inställd i Sandby

· 9 maj kommer Genarps fortsättning grupp till Sandby. Den 8/5 är judofortsättare inställt i Genarp


Utöver detta är planen även att åka på ett sommarläger i Dammar i år. Lägret hålls Gerlev i Danmark den 27/7. Om vi åker beror naturligtvis på vilket intresse det finns så flagga gärna redan nu i fall ni är intresserade av detta.


Vi vill passa på att flagga lite för vårt årliga event i Genarp. Som vi nu gjort under flera år anordnar vi en stor nybörjartävling (upp till och med oranget bälte) i Genarp i slutet av April (26-27/4). Här är ena dagen tävling och den andra är träningsläger. Här är det naturligtvis roligt om ni vill ställa upp och tävla men även och det brukar vara lika roligt så hoppas jag att ni, både barn och föräldrar, vill ställa upp och ordna helgen med att t.ex. att bära mattor, stå i kiosk, sitta i sekretariat eller med andra funktionärsuppgifter. Som sagt brukar vi ha jätteroligt tillsammans denna helg så prata med Emma, vår klubbkoordinator så ordnar vi en toppenhelg tillsammans.


För att planera runt Genarpshelgen kommer vi att ha ett föräldramöte 18:00 den 21/3 utanför dojon, det skulle uppskattas mycket om så många som möjligt kommer.


Gradering

Inom Judo har man bälten som visar hur långt man kommit i sin utveckling. Vi följer svenska judoförbundets kunskapskrav för olika bälten. För de lägre graderna har man oftast tillräcklig kunskap om man deltagit på tillräckligt många träningar och tävlingar, medan det för de högre graderna ställs hårdare krav på kunskap.


Inom Sandby judo är det tränaren som bestämmer när det är dags att gradera (visa upp kunskap för att få ett högre bälte). Behörig tränare kontrollerar kunskaperna, antingen på ordinarie träning eller på speciella graderingstillfällen. När man blivit godkänd får man sitt nya bälte. Bälten kostar 100 kr och faktureras av klubben.


Barnbälten används till och med de år judokan fyller 14 år.

Judopass

Ett Judopass har man för att kunna identifiera sig vid tävlingar och spara sina bevis på vilka olika grader man klarat och mycket mer. När man gradar till gult bälte är det dags att skaffa ett judopass.

Till judopasset behövs två passfoton (skolfoton eller liknande går också bra). Det ena sätts i judopasset och det andra på en kopia som sparas för dokumentation. Kostnaden för ett judopass är 150kr och kan beställas från klubbens shop

Läger och tävlingar

Varje år kan man som judoka delta i flera läger och tävlingar - om man vill.

Din tränare kan berätta vad som är på gång just nu. Se också våra aktiviteter.


Rund den 20 april varje år är arrangerar Sandby Judo "Genarpskampen" där vi är värdar för två stora tävlingar. På lördagen är det Sydcupen (för de lite mer erfarna) på söndagen Skåneserien (för tävlingsnybörjare till och med orange bälte). Det brukar vara jättekul, både för föräldrar och barn. Här behöver vi i föreningen hjälpas åt med allt från lägga mattor, laga mat, stå i kiosken till att städa efteråt. Det brukar kunna generera lite pengar till klubben som vi kan använda till andra roliga aktiviteter.


Vi brukar också arrangera och åka på läger tillsammans flera gånger under året. Hör med din tränare vad som är på gång och kolla in våra aktiviteter.


Det finns olika tävlingar man kan delta i.

Pokaljakten - en "träningstävling" inom Griffin-klubbarna. Här kan alla vara med! Målet är att vi ska träna på att tävla, dömma och arrangera tävlingar.

Skåneserien - är den första större tävlingen du kan vara med på. Här tävlar man upp till och med 4 KYU. Det finns ca 4 tävlingar under ett år, utspritt i Skåne. Ofta brukar vi stå som värdar för den andra tävlingen under året. Målet med Skåneserien är också att vi tränar på att tävla och vågar prova något nytt i en tävnligssituation.

Sydcupen - är för dig som har orange bälte eller högre (från 4 KYU). Här deltar även internationella judokas.

Dispensansökan

Barnbälten

Vuxenbälten, elev

Vuxenbälten, mästare

Pokaljakt i Genarp januari 2017
Pokaljakt i Genarp januari 2017
Pokaljakt i Genarp januari 2017
Pokaljakt i Genarp januari 2017
Pokaljakt i Genarp januari 2017
Pokaljakt i Genarp januari 2017
Pokaljakt i Genarp januari 2017
Pokaljakt i Genarp januari 2017
Pokaljakt i Genarp januari 2017
Pokaljakt i Genarp januari 2017
Pokaljakt i Genarp januari 2017
Pokaljakt i Genarp januari 2017
Pokaljakt i Genarp januari 2017
Pokaljakt i Genarp januari 2017
Pokaljakt i Genarp januari 2017

Judoord 

Några judoord som är bra för dig som utövare och/eller förälder att känna till.   

Dojo

Träningslokalen

Gi

Träningsdräkt

Hajeme

Börja

Mate

Sluta

Rei

Hälsa/buga

KYU

Elevgrad

DAN

Mästargrad

Judons kodord

Artighet

Mod

Ärlighet

Ära

Ödmjukhet

Respekt

Självkontroll

Vänskap

Team Griffin 

När du tränar och tävlar inom Sandby Judo tillhör du också Team Griffin. Team Griffin är ett samarbete mellan Sandby Judo, Söderskogs IF och Eslövs Budo för att skapa gemenskap mellan klubbarna. Som medlem i Team Griffin är du alltid välkommen på de andra klubbarnas träningar och på tävlingar sammarbetar vi så att vi blir ett större gäng och har roligare. 

Så här knyter du ditt bälte   

   


© 2017 Sandby Träningscenter. Lundavägen 2, 247 34 Södra Sandby. Alla rättigheter reserverade.

Swish, 123 512 47 97. Bankgiro, 653-4788. Organisationsnummer, 802453-8715.