Kampsport

Kampsport

 

Artighet - Mod - Ärlighet - Ära - Ödmjukhet - Respekt - Självkontroll - Vänskap

Judo

Judo är en kampsport som inkluderar kast och mattkamp. Judo utvecklar självdisciplin, respekt för sig själv och andra, ger hälpmedel för lärande, självförtroende, koncentration och ledarskap, samt fysisk koordination, kraft och flexibilitet. För dem som vill finns det möjlighet att tävla inom judo.

 

Läs mer om sånt som gäller dig som tränar judo under "För judokas"

FamiljeJudo

Med skratt, glädje och musik går timmen snabbt. Förutom grunderna i judon får ni ett roligt fyspass där både barn och vuxna kommer att lämna mattan svettiga och nöjda.

JudoKids

Introduktion i judo för barn mellan 5 och 7 år. Genom lekar och lättsam träning får barnet rolig träning och samtidigt förståelse för olika tekniker och fasthållningar inom judon. Vi övar samarbete, att lyssna och respektera varandra.

Judo Nybörjare

För dig som går i årskurs 1 till årskurs 5 och vill prova på Judo. Du lär dig grunderna under någon eller några terminer i denna grupp och börjar sedan i Judo fortsättning eller Junior/Senior beroende på din ålder.

Judo Fortsättning

Judo för dig som går i årskurs 1 till årskurs 5 och som har vitt eller gult bälte. Här fortsätter vi leka och tränar enklare fastlåsningstekniker, svepningar och kast.

Judo Avancerad

Judo för dig som går i årskurs 1 till årksurs 5 och kommit lite längre, minst orange bälte. Här fortsätter vi träna på judons olika tekniker. Det är mer fokus på träning och mindre på lek.

Judo Junior/Senior

Judo för dig som går i årskurs 6 eller är äldre. Här tränar vi i grupp utifrån gruppens behov och förmåga. Förutom judons olika tekniker har vi fokus på styrka, uthållighet och smidighet.

Judo Vuxen

Här lär du dig grunderna inom judo - både grundläggande tekniker och grunderna inom judons filosofi. Träningen anpassas efter deltagarna och är utformad både för dig som är nybörjare och för dig som kanske tränat när du var yngre.

 

Thaiboxning

Thaiboxning (eller Muay Thai) är en fysisk sport där man övar upp sin kropp till att bygga upp starka muskler och snabba reflexer. Som sport ligger den nära kickboxning. Man använder skenben, knän händer och armbågar i framför allt slag- och sparktekniker, men även kast (med armarna enbart) är tillåtna.

Thaiboxning Nybörjare

För dig som vill ha en fysisk träning med både slag och spark. Vi lär oss grundtekniker inom thaiboxning. Träning sker huvudsakligen på mitsar och ibland genom sparring. Från årksurs 7 till vuxen.

Thaiboxning Fortsättning

Thaiboxning för dig som lärt dig grunderna. Vi anvancerar allt eftersom. Träning sker huvudsakligen på mitsar men också genom sparring.

Thaiboxning Ungdom

Thaiboxning för dig på mellanstadiet (årskurs 4 till 6) . Vi lär oss grundtekniker inom thaiboxning och avancerar allt eftersom. Träning sker huvudsakligen på mitsar.

Brasiliansk Jiu-jitsu (BJJ)

BJJ är en kampsport som ligger nära Judon med Japansk jiu-jitsu och Judo som grund. BJJ utförs till största delen som mattkamp, newasa, där det gäller att komma i en bra position för att kontrollera sin motståndare med hjälp av fasthållningar.

BJJ

För dig som endast vill träna mattkamp - eller kanske extra mycket mattkamp. Här tränar vi fastlåsningstekniker, passeringar och fysisk styrka och uthållighet. I passet ingår mycket sparring.

Sport Ju-jutsu

Sport Ju-jutsu ligger som sport nära judon, med tillägg av stående slag och spark. Sport Ju-jutsu är en poängsport där slag och spark markeras, fullkontakt tillåts inte.

Sport Ju-jutsu

Här kan du som är ungdom eller vuxen träna både för motion och för tävling. Passet ger en allsidig kampsportsträning med fokus både på kondition och koordination.

 

© 2017 Sandby Träningscenter. Lundavägen 2, 247 34 Södra Sandby. Alla rättigheter reserverade.

Swish, 123 512 47 97. Bankgiro, 653-4788. Organisationsnummer, 802453-8715.