Kampsport

Kampsport

Artighet - Mod - Ärlighet - Ära - Ödmjukhet - Respekt - Självkontroll - Vänskap

Brasiliansk Jiu-jitsu (BJJ)  

BJJ är en snabbt växande kampsport som passar alla oavsett ålder, kön eller fysiska förutsättningar eftersom vi inte formar personer efter idrotten utan alltid idrotten efter personen i en varm och inkluderande miljö.

Själva träningen består av stående kamp med fallteknik, kast och nedtagningar men den största vikten läggs på på mattkamp med passeringar, fasthållningar och tekniker för att få motståndaren att ge upp vilket allt görs i en vänlig miljö där vi alla hjälper varandra att bli bättre och må bra och självklart att ha roligt.

BJJ är en kampsport som ligger nära Judon med Japansk jiu-jitsu och Judo som grund. BJJ utförs till största delen som mattkamp, newasa, där det gäller att komma i en bra position för att kontrollera sin motståndare med hjälp av fasthållningar.

Judo


Judo är en kampsport som inkluderar kast och mattkamp. Judo utvecklar självdisciplin, respekt för sig själv och andra, ger hjälpmedel för lärande, självförtroende, koncentration och ledarskap, samt fysisk koordination, kraft och flexibilitet. Judo för dig som går på lågstadiet (F - åk 3), mellanstadiet eller är äldre (åk 4 - vuxen). Här tränar vi utifrån gruppens behov och förmåga. Förutom judons olika tekniker har vi fokus på styrka, uthållighet och smidighet.

Thaiboxning


Thaiboxning (eller Muay Thai) är en fysisk sport där man övar upp sin kropp till att bygga upp starka muskler och snabba reflexer. Som sport ligger den nära kickboxning. Man använder skenben, knän, händer och armbågar i framför allt slag- och sparktekniker, men även kast (med armarna enbart) är tillåtna. Vi har thaiboxning ungdom från åk 4-6 och thaboxning för vuxna.

Filipino Martial Arts


(FMA) är ett paraply-begrepp för kampkonster med sitt ursprung i Filippinerna. FMA är mest kända för sin användning av och tidiga fokus på olika vapen, exempelvis käpp och kniv, men i de flesta Filippinska arter ingår även obeväpnad kamp. Nu när vapen, såsom knivar och andra tillhyggen, blir allt mer förekommande, så bidrar träning i FMA till en ökad förmågan att försvara sig mot beväpnade attacker. Förutom att utmärka sig som ett realistiskt självförsvars-system, så utvecklar FMA genom användandet av vapen, sådana attribut som snabbhet, smidighet, timing, kroppsdynamik och vänster- och högersidig muskulär koordination. Från årksurs 7 till vuxen.